Mihai Eminescu – în ochi de copil


Fără titlu.png

Într-o colaborare bazată pe fair-play – care nu poate fi decât benefică pentru copii – elevii claselor a IV-a A și a IV- a D au marcat 167 de ani de la nașterea marelui nostru poet, Mihai Eminescu, printr-o activitate deosebită. Aceștia au fost coordonați de către doamnele învățătoare Alexandrescu Valentina și Neagoe Raluca. Elevii au vizionat o prezentare Power Point din care au desprins informații noi referitoare la viața și opera poetului, au vizionat fotografii cu aspecte importante și și-au actualizat cunoștințele anterioare. A urmat apoi un concurs pe clase cu mai multe etape:
1) Cine știe, câștigă! – cu întrebări ale căror răspunsuri se găseau în prezentarea anterioară. Această etapă s-a desfășurat interactiv, elevii având la dispoziție o altă prezentare Power Point. Prezentările au fost realizate într-un mod excepțional de elevul Rareș Neagoe din clasa a V- a A.
2) Concurs de recitări – elevii clasei a IV-A D au acordat atenție și asupra acestui moment: s-au costumat întruchipându-i, pentru moment, pe Baiazid și Mircea cel Bătrân din ‟Scrisoarea a III-a‟ . ‟Luceafărul‟ a fost recitat de elevii clasei a IV-a A.
3) Cel mai bine realizat desen/ portofoliu – elevii s-au întrecut în a alcătui desene, colaje, portofolii și chiar și Origami – o lebădă deosebită realizată de 2 eleve de la clasa a IV- a A.
În încheierea activității, elevii au primit semne de carte pe care le vor folosi în lecturile viitoare. Fotografii, desene, colaje vor alcătui un panou ce va fi expus pentru vizionare.

A consemnat pentru blogul școlii –
prof. înv. primar Alexandrescu Valentina

 

 

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: