Excursia elevilor premianţi – 28 MARTIE 2017


IMG_6378Tradiționala excursie a premianților, oferită celor mai merituoși elevi ai Școlii Gimnaziale “I.A. Bassarabescu”, cu ocazia zilei şcolii, a ajuns la a V-a ediție. Ca de fiecare dată, în ultimii cinci ani, am beneficiat de sprijinul domnului Rareș Enescu, tatăl unui elev din şcoala noastră, care a oferit premianților noștri o excursie gratuită pe traseul Ploiești-Buşteni-Ploieşti. Cadrele didactice însoţitoare au fost doamna director Manta Nicoleta şi doamnele profesor Matei Andreea şi Canache Georgiana.
Scopul excursiei a fost prezentarea câtorva obiective turistice, culturale și istorice din Buşteni. Pe tot parcursul vizitelor am fost însoţiţi de doamna Adriana Vâjeu din partea Primăriei Buşteni care, cu multă amabilitate, ne-a oferit tot sprijinul necesar!
Prima oprire: Castelul Cantacuzino
Întâmpinaţi de ghidul castelului, elevii au fost treptat introduşi în atmosfera istorică a clădirii, aflând date interesante despre construcţie, despre proprietarii si locatarii edificiului din momentul construcţiei şi până în prezent si , nu în ultimul rând, despre destinaţia mai veche sau mai nouă a clădirii. De asemenea, elevii au putut admira şi o expoziţie inedită a creaţiilor plastice ale lui Henri Matisse.
A doua oprire: Casa memorială Cezar Petrescu
Elevii noştri au fost fascinaţi să afle date biografice şi nu numai despre autorul faimoasei opere literare “Fram, ursul polar”, dar au fost uimiţi să descopere casa în care acesta a locuit în ultimii 20 de ani de viaţă înconjurat de cele 11000 de volume din biblioteca personală.
Mânăstirea Caraiman, al treilea obiectiv vizitat, ne-a prilejuit reîntâlnirea cu spiritualitatea, dând ocazia tuturor să se reculeagă într-un loc mirific, la poalele masivului Caraiman. Crucea de pe Caraiman străjuieşte, parcă, poteca ce duce către mânăstire.
După o excursie interesantă, în locuri pline de istorie și de o frumusețe rară, elevii s-au întors acasă, la Ploiești, mai bogați spiritual și hotărâți să învețe cel puțin la fel de bine și în acest an școlar pentru ca anul viitor să meargă într-o altă excursie a premianților, în alte locuri deosebite din țara noastră.
Mulțumim încă o dată organizatorilor și sponsorului nostru pentru o zi minunată!

A consemnat prof. Matei Andreea

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: