Dar din dar se face rai…


 

Mai fericit este a da decât a lua (Fapte 20, 35).
Când primeşti, ţi se umplu mâinile, în timp ce
atunci când dăruieşti ţi se umple sufletul!

Primim în dar, fiecare zi a vieţii noastre, soarele care ne încălzeşte, stelele care ne veghează, bucuria şi dragostea, copii noştri dragi, ploile binefăcătoare, zăpezile uimitoare şi multe alte daruri ce ne fac să ne simţim aleşii divinităţii, şi, ce dăruim noi celui care ne-a umplut de atâtea „cadouri” esenţiale, …. ne plângem că ziua este, ori prea lungă, ori, prea scurtă, că bucuria n-a venit la timp, transformăm dragostea în ură, copiii îi părăsim sau îi umplem de cadouri multe şi inutile care îi depărtează de raiul promis, ploile le zăgăzuim sau le otrăvim, zăpezile le alungăm sau le murdărim, şi cine este vinovat că raiul este tot mai departe de noi?

În Ajun, când toți copiii își pregătesc poeziile și așteaptă cadourile sub brad, mulți micuți nici măcar nu visează la daruri de la Moș Crăciun. Vorbim despre copiii din Podgoria pe care i-am vizitat și anul trecut, încercând să aducem zâmbetul pe chipul lor.
Cu sprijinul elevilor, părinților și profesorilor Școlii ”I. A. Bassarabescu”, Ploiești, o delegație din partea școlii, reprezentată de Director, prof. Matei Andreea-Claudia și călăuzită de prof. Stroe Amalia a oferit produse de igienă, dulciuri și alimente celor 8 copii care locuiesc într-o fostă școală din Pogoria.

 

”Dar din dar se face rai”, doar atunci când, dăruind, dai din tine, și cu dorinţa de a locui împreună, într-un rai al tuturor, cu cei cărora le dăruieşti daruri absolut necesare! Este posibil, ce credeţi?!

 

A consemnat pentru blogul școlii

prof. înv. primar Ana Cucu

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: