Global Money Week


      În perioada 12-16 martie 2018, Banca Națională a României organizează Săptămâna Mondială a Banilor 2018 (Global Money Week 2018), în parteneriat cu Child and Youth Finance International și Ministerul Educației Naționale. Eveniment derulat la nivel mondial, Global Money Week (GMW) își propune să fie o campanie de conștientizare a rolului banilor în viața de zi cu zi a copiilor și tinerilor, un real prilej de educare a acestora prin intermediul unor activități interactive și distractive.
În cadrul acestui eveniment, elevii clasei a II-a C, conduși de prof. înv. primar Crăciun Daniela , au desfăşurat prima ora de educatie financiara, cu titlul De ce economisim bani? Modalități de economisire a banilor-Puşculiţa . După vizionarea unei prezentări power point “ Povestea banilor” unde copiii au aflat despre cum se realizau schimburile din trecut până în prezent,despre monedele , bacnotele folosite astăzi, despre schimbul valutar. S au purtat discuţii despre ce înseamnă a economisi, despre modalităţile de a economisi.
Ca şi modalitate de economisire a fost aleasă spre realizare Puşculiţa, lucrare realizată pentru a ne reaminti de ziua de azi, despre faptul că trebuie să preţuim banii munciţi de noi şi de părinţii noştri făcând economii pentru a putea cumpăra obiecte necesare, dar şi pentru a ne împlini dorinţe.
Acestă lecţie a reprezentat un prim pas în punerea bazelor unei educaţii financiare atât de necesare copiilor. Este important să-i învăţăm pe cei mici cum să ştie să-şi administreze banii, cum să-i aloce, cum să-i cheltuiască inteligent, cum să aplice principiile de funcţionare şi să muncească pentru obţinerea libertăţii şi independenţei financiare (fie acasă, ajutând părinţii sau la şcoală prin rezultatele bune la învăţătură).

 

A consemnat pentru blogul școlii
prof. înv. primar Crăciun Daniela

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: