Proiect Educativ Național “Clubul de știinte Terra” în Școala Gimnazială “I.A.Bassarabescu” Ploiești


                   

                            La peste un secol de la înființarea Societății de Geografie din Romania și două decenii de la lansarea revistei “Terra Magazin”, a sosit momentul să ne strângem împreună într-un club național al pasionaților de științe. S-a lansat astfel în anul 2017-2018 Clubul de Știinte Terra-locul în care poți schimba idei științifice, pe baza unor informații selectate, organizate și verificate de o echipă de profesioniști în domeniu, echipă de seniori editori “Terra Magazin”.

Terra

                Parteneriatul pentru o școală mai bună, încheiat între Societatea de Geografie din Romania și Editura educațională CD Press și școala noastră, școală de prestigiu a învățământului prahovean a avut scopuri nobile, științifice și creative ca de exemplu:

                      Încurajarea educației și a gândirii științifice în randul elevilor de gimnaziu, stimularea performanței școlare, a progresului școlar, dezvoltarea competențelor și abilităților elevilor, educația geografică, civică și științifică complementară, formarea personalității elevilor și dezvoltarea capacității de adaptare la schimbare.

                        Pe parcursul întregului an școlar elevii noastre au fost antrenați în acest proiect, iar activitatea “Terra-lumea pe care o descoperi!” a fost desfățurată lunar, în cadrul orelor de geografie prin promovarea tuturor materialelor puse la dispozitie de Editura CD Press. Astfel, Revista “Terra Magazin” cea mai popularizată Revista a științelor a fost agreată de elevi, toate numerele revistei fiind dinamic promovate în randul elevilor de gimnaziu, în special claselor a V-a și a VI-a, dar și cu multă inteligență și spirit de curiozitate de elevii mai mari din clasele a VII-a și a VIII-a.

                        Astfel sloganul “Citesti, descoperi, evoluezi” a devenit o emblemă pentru elevii școlii noastre, pasionați de articolele științifice, infografice planșe didactice, teste, rebusuri, jocuri și concursuri școlare.

                    Promotorul de elită din școala noastră a promovării Revistei “Terra Magazin”, revistă realizată în parteneriat cu “How It Works”- prestigioasa revistă de știinte din Marea Britanie și a suitei de concursuri școlare județene, interjudețene și naționale organizate sub patronajul Revistei este elevul Manta Mihai, din clasa a VI-a A.

                   Un copil de o seriozitate maximă, cu un spirit știintific novator și chiar avangardist, cu o inteligență sclipitoare, și cu o viziune de abordare interdiscpilinară a obiectelor de studiu, a dus renumele școlii “I.A.Bassarabescu” Ploiești la cele mai performante cote.

                 Din clasa a V-a, elevul Mihai Manta s-a remarcat, la concursurile școlare “Terra-de la poveste la realitate”, faze locale, județene și interjudeșene, obținând premiul I, până la faza națională cu punctaje de peste 94-97;99 de puncte pe domeniul geografie.

                        Persuasiv, tenace, cu un limbaj informațional cu mult peste media de vârstă, pasionat cu o reală plăcere de geografie, elevul Mihai Manta a urcat pas cu pas pe scara evoluției științifice și a performanței în domeniu. Activând tot din clasa a V-a, la Centrul de Excelență, domeniul geografie, pasionat de toate informațiile geografice de top din domeniu, cu o viziune extrem de clară asupra informației geografice specific programei școlare, dar și cu noutăți și informații, cu mult peste medie, până la nivelul claselor de liceu, elevul nostru a evoluat pragmatic, constant și singur.

                      Astfel în acest an școlar 2017-2018 Mihai Manta, clasa a VI-a A s-a autodepășit, obținând următoarele performanțe.
Anexă-aceste premii obținute în cadrul concursurilor școlare menționate la nivel național și interjudețean.

Mihai Manta-clasa a VI-a A
“Terra”
“Terra- de la poveste la realitate”

PREMIUL I- concurs “Terra”- faza județeană (90 de puncte)
-concurs “Terra”- faza națională (97 de puncte)
PREMIUL I-concurs interjudețean “Terra de la poveste la realitate”-faza județeană (98 de puncte)
PREMIUL I-concurs interjudețean “Terra de la poveste la realitate”-etapa interjudețeană – Alexandria 26 mai 2018(99 de puncte).

                        Punctajele obtinute demonstrează încă o dată că “Citești, Descoperi, Evoluezi” sunt cartea de vizită a acestui elev și că doar o muncă susținută, cu o ambiție țintă către performanță pot fi notabile. Elevul Mihai Manta este un viitor cercetator, poate om de știință într-un domeniu aplicat, cu o cultură generală extrem de solidă, chiar dacă geografia este un hobby.
Ultimul concurs-evaluare finală a fost la grupa de excelență VI-VII din care face parte, unde a obtinut 173 de puncte, fiind declarat “ADMIS”. Anul viitor ,deși va fi clasa a VII-a, va frecventa cursurile de excelență, grupa claselor VIII-XII. Cele 173 puncte au fost repartizate în modul urmator : 83 de puncte evaluare scrisă, 50 de puncte evaluare formative, 40 de puncte concursuri.
Ca profesor de geografie și în numele întregului corp profesoral din Școala Gimnazială “I.A.Bassarabescu” felicit cu mandrie pe elevul Mihai Manta din clasa a VI-a A, pentru toate performanțele obținute din clasa a V-a până acum, sperând cu susținere ca și în anii de gimnaziu care vor urma, va rămâne același elev de top, un copil cu un bagaj informațional special. Înclin să sper ca aceeași curiozitate științifică ,atât geografică, cât și din alte domenii îl vor urmări și acapara în întregime.
Mult succes pe altarul cunoașterii și felicitări maxime pentru un elev eminent!

A consemnat pentru blogul școlii

Prof. de geografie Dinu Laura

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: